Kampeer mee met de KNNV en IVN

Redactie Marijke van Woerkom

Ook al weer zin in de vakantie? Na een paar jaar met reisbeperkingen door corona hopen we het komend jaar weer normaal met vakantie te kunnen gaan! Er is elke dag wel wat te beleven in de natuur! Zeker als je kiest voor een kampeervakantie met andere KNNV’ers. Hier alvast een voorproefje uit ons aanbod.

Waarom zou je mee gaan?

• We zorgen voor jou voor een plaats op een camping in schitterende natuurgebieden en brengen je in contact met natuurliefhebbers zoals jij.

• Er gaan altijd mensen mee die deskundig zijn op het gebied van planten, vogels, insecten, geologie en/of noem maar op. Zij vertellen er graag over.

• In 2022 kun je kiezen uit maar liefst 16 verschillende bestemmingen.

• Er is dagelijks aanbod van meerdere excursies.

• Voor (klein)kinderen is het een leuke manier om met de natuur in aanraking te komen.

En het is bovendien erg goedkoop. Je betaalt immers alleen campingkosten, je eigen vervoer en een klein bedrag aan inschrijfkosten.

Het leuke van zo’n kampeervakantie is de groep: er is altijd wel iemand die je wil helpen bij de soorten die je niet kent. Toch zit je niet constant op elkaars lip: je zorgt namelijk zelf voor je eigen heen- en terugreis, maaltijden en onderkomen. Je bent ook niet verplicht om iedere dag weer met de groep mee te gaan. Maar dat gaat haast vanzelf, omdat het iedere dag weer gezellig en leerzaam is.

De deelnemers hebben zelf veel invloed op het programma en de keuze van de onderwerpen voor de excursies. Ook culturele bezienswaardigheden kunnen in het programma worden opgenomen.

Een kampeervakantie betekent niet dat je per se met de tent moet komen. Het mag natuurlijk wel, maar caravans en campers worden ook gebruikt. Vaak zijn er op de camping of in de directe omgeving ook wel huisjes of appartementen te huur.

Een paar voorbeelden uit ons aanbod:

K05 Ommen: feest voor de kleintjes
Het Hemelvaartsweekend is een uitstekend moment om met de (klein)kinderen te gaan kamperen. De afgelopen jaren bleek dat een succesvol concept, zodat we dat ook dit jaar weer aanbieden, dit keer in Ommen. Je moet je wel voor 1 december aanmelden, want het beloofd erg druk te worden dat weekend.

K11 De Faenhoop: weer eens wat anders
Veel mensen hebben in de coronajaren ontdekt dat Nederland eigenlijk ook heel mooi kan zijn. Bij Friesland denken de meeste mensen aan waterrecreatie. Dat klopt, maar de natuur kan er ook heel mooi zijn. De camping ligt vlakbij het Nationaal Park De Alde Feanen.

K12 Graubünden: voor de bergfanaten
Een vakantie in de bergen kan niet in het programma ontbreken. Dit keer kozen we voor Zwitserland.
Door de grote variatie aan mineralen zijn de Alpen bij uitstek een gebied met een grote variatie aan plantensoorten, waar veel vlinders en andere insecten op afkomen. Boven de 400 meter vormen de Alpen een geïsoleerd eiland voor veel soorten, die niet in de lagere gebieden buiten de Alpen kunnen overleven.

Meer informatie
Op onze website staan de kampeervakanties uitgebreid beschreven. Je kunt er ook meteen online inschrijven via: https://kampeervakanties.knnv.nl
Of mail naar Volkert Bakker: kampeervakanties@knnv.nl

Het complete aanbod kampeervakanties voor 2022

 LandPlaats/streekPeriodeDagen
K01SpanjeExtremaduraZa 23 april t/m za 7 mei14
K02NederlandNH DuinreservaatZa 30 apr t/m za 7 mei7
K03FrankrijkMorvanZa 14 t/m za 28 mei14
K04SpanjeAlbarracinZa 21 t/m za 4 juni14
K05NederlandOmmenWo 25 t/m zo 29 mei4
K06DuitslandPorstendorfWo 25 mei t/m wo 8 juni11
K07NederlandDe VeluwezoomVrij 3 t/m ma 6 juni3
K08BelgiëViroinvalZa 11 t/m za 18 juni7
K09FrankrijkAuvergneZa 18 t/m za 2 juli14
K10ZwedenÖlandZa 2 t/m za 16 juli14
K11NederlandDe FeanhoopZa 16 t/m za 23 juli7
K12DuitslandHellenthalZa 16 t/m 30 juli14
K13ZwitserlandGraubündenZa 6 t/m zo 20 aug14
K14NederlandDrentsche AaZa 20 t/m zo 27 aug7
K15DuitslandAhrtalZa 3 t/m za 10 sept7
K16DuitslandMüritzseeZa 24 sep t/m za 1 okt7

Het aanbod kan nog wijzigen, dus houd de website in de gaten